آجر را شاید اکثریت برای نمای بیرونی ساختمان تعریف کرده باشند، اما با توجه به تنوع بالای آجرنما، موجب شده که از آن در داخل ساختمان نیز استفاده شود و به آنها آجرنما داخلی نیز گفته میشود. این متریال ساختمانی جز آن دسته از مصالح ساختمانی است که سال به سال با پیشرفت علم و تکنولوژی بر کیفیت و تنوع آن افزوده شده و از تک بعدی بودن و تنها کاربری برای ساخت دیوارههای بنا، تبدیل به یک پوشش جهت زیبایی نمای داخلی و بیرونی ساختمان گردیده است.

چرایی استفاده از آجرنما در داخل ساختمان
دلایل متعددی را میتوان جهت استفاده از آجر نما در داخل ساختمان مطرح کرد که در این بین فاکتورهایی مانند: ثابت بودن رنگ آجر، هزینه مناسب، دوام و ماندگاری بالا به مرور زمان، عایق حرارتی و صدا و مقاوم در برابر حرارت و آتش سوزی، به عنوان پارامترهای تاثیرگذار در انتخاب این متریال در نمای داخلی ساختمان است. علاوه بر آن استفاده از این متریال در داخل ساختمان موجب ایجاد حس آرامش بخش به محیط داخلی ساختمان خواهد شد و روز به روز مشاهده میکنید که نقش استفاده از آجرنما در طراحی دکوراسیون داخلی پررنگتر میشود.
از جمله آجرهایی که قابلیت استفاده در طراحی داخلی ساختمان دارند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد که عبارت انداز :
- آجرنما رستیک: بافت اصلی آجر از بافتهای سنتی الگو گرفته شده و یکی از مشخصههای آن سادگی است که این ویژگی موجب منحصربه فرد شدن فضایی خواهد شد که از آن استفاده گردیده است. الگوی طراحی آن نامنظم و برگرفته شده از لاشه سنگ است.
- آجرنما لعابی: مشابه آجر معمولی است با این تفاوت که بر روی سطح آن با استفاده از لعاب کاشی پوشانده گردیده و از حداقل جذب آب برخوردار بوده و به دلیل داشتن تنوع رنگ، از طرحهای بسیار زیبایی از آن پدیدار شده و استفاده آن را میتوانید در نماهای سنتی ایرانی جویا شوید.
- آجر نما نسوز: جز آن دسته آجرها است که علاوه بر کاربری در نمای بیرون، در نمای داخلی ساختمان نیز از آن به نسبت زیاد استفاده میشود.
- آجردکوراتیو: داشتن تنوع رنگ و طرح از مشخصه منحصر به فرد این متریال به شمار میآید. این تنوع طرح و رنگ موجب شده تا با یک انتخاب آگاهانه به طراحی نمای داخلی هارمونیک با سایر لوازم داخلی ساختمان داشت. از بخش هایی که استفاده از این نوع آجر پررنگتر است، میتوان به آشپزخانه، اتاق خواب و پذیرایی، حمام و ... اشاره کرد.