لودینگ

آشنایی با انواع آجر از نظر پخت

  • آشنایی با انواع آجر از نظر پخت

آجر به عنوان یکی از پرمصرف ترین متریال های ساختمانی،به دلیل برخورداری از مقاومت بالا،ظاهرهای متفاوت و سایر خصوصیات،منجر شده تا از کاربری بالایی در ساخت و ساز برخوردار شود.با پیشرفت علم و تکنولوژی به موازات آن،روش های ساخت و تولید آجر نیز همواره تغییر کرده و این دگرگونی هم اکنون ادامه دارد. از شیوه ساخت به صورت خشت با دست تا به امروز که آجر به وسیله پیشرفته ترین ماشین الات و ربات های صنعتی مورد تولید قرار می گیرند. در این بخش قصد داریم به بررسی انواع آجر از نظر پخت بپردازیم که عبارت اند از :

  • آجر جوش:به اجرهایی گفته می شود که در کوره های آجرپزی مورد حرارت بالایی قرار می گیرند و دانه های خاک ذوب شده به آجر جوش تبدیل می شوند.
  • آجر ماسه اهکی:در ساخت این نوع اجر از گرد آهک آب دار با ماسه سیلیسی دانه بندی شده مخلوط و روی ان مقداری آب ریخته و سپس آن را ترکیب می کنند تا نمدار شده و سپس خمیر ماسه آهک را در قالب ریخته و زیر فشار 400 کیلو گرم بر سانتی متر مربع شکل می دهند و سپس در دستگاهی به نام اتوکلا تا فشار 16 اتمسفر و بخار آب 200 درجه سانتی گراد،آجر ماسه آهکی تولید می شود.
  • آجر لعابی:برای انککه آب به آجر نفوذ نکندو صیقلی و صاف شدن سطح آن،اقدام به لعابی کردن آجر می پردازند که به ان آجر لعابی گفته می شود.البته این اقدام موجب می شود که اجر در برابر مواد شیمیایی ،پایداری خود را حفظ کند. از این آجرها عمدتا در کاشی کاری،کف سازی،کنار باغچه،مساجد و حسینیه ها،نما کاری ،کتیبه های ساخت محراب،گنبدها و غیره استفاده می شود.
  • آجر نسوز:نام این نوع اجر را بسیار در بازار شنیده اید و به نوعی می توان آن را جز کاربردی ترین نوع اجرها در بازار ایران دانست.آجرهای نسوز مورد استفاده در ساختمان معمولا از خاک های نسوز تهیه می شوند.این نوع اجرها علاوه بر داشتن مسخصات آجرهای معمولی باید گرمای بالاتر از 1580 درجه سلیسیوس را بدون آن که خمیر شوند و از شکل بیفتند،تحمل کنند.


فرم ارسال نظر